+31 6 55 888 651 info@xecutive.nl

Gelukkige medewerkers creëren excellente resultaten zei een voormalige werkgever mij ooit, dus door onze mensen bijzonder goed te behandelen garanderen wij ook de beste resultaten bij de klant. Dat vertelt van Paul van den Bragt, sinds januari 2022 directielid bij Xecutive Partners B.V. Maar wat is dat eigenlijk, werkgeluk? En welke aspecten binnen een baan dragen daar aan bij? Hierbij zet hij de 5 ingrediënten voor meer werkgeluk bij Xecutive voor jou op een rij.

1. Vrijheid en ondernemersschap

Ondernemen zonder onzekerheid bestaat niet. Dat weten alle ondernemers. De beste ondernemers nemen juist vaak heel veel risico’s. Waarom zeg ik dan: onderneem zonder onzekerheid? Omdat, wanneer je het bestaan als zzp’er zat bent of liever niet naar de KvK wilt gaan, je jouw werkend leven wel kunt inrichten als ondernemer. Maar dan zonder alle administratieve rompslomp, én met een zeer goed vast salaris elke maand.

Waarom is ondernemer zijn in loondienst goed voor jouw werkgeluk?

Vanwege de vrijheid. Veel mensen kiezen juist vanwege de vrijheid voor het ondernemerschap. Je eigen keuzes maken, en je werkend leven zo vormgeven zoals jij dat wilt. Geen opgelegde regels van jouw leidinggevende, of druk vanuit collega’s, en al je ideeën kunnen uitvoeren in plaats van dat ze in de doofpot worden gestopt. Werknemers die geen vrijheid ervaren, denken: ach, ik zoek mijn geluk wel buiten de werkvloer. Dat is een optie, maar je spendeert wel degelijk veel uren gedurende de week aan je baan. Dus waarom zou je dit uitzitten? En niet gewoon mondig genoeg zijn om iets te vinden wat jou écht gelukkig maakt?

Als je bij ons start als IT-professional, dan gaan wij jou de vrijheid geven die een ondernemer geniet. Wat wij daarvoor terug verwachten is dat je ook daadwerkelijk ondernemend bént. Wij zoeken professionals die hun eigen opdracht kunnen binnenhalen en kunnen uitvergroten. Als je start, hebben wij alles in huis om jou direct naar een goed betaalde klus te brengen. Maar zelf je klussen regelen is iets wat wij aanmoedigen binnen Xecutive. Niet alleen omdat dit goed is voor onze bedrijfscontinuïteit, maar vooral ook omdat je dan zélf jouw baan en dus werkgeluk creëert.

Want aan een chagrijnig persoon die zijn uurtjes komt afdraaien bij de klant heeft niemand iets.

2. Groeien als professional

Als jij een zelfstandige professional bent met de juiste skills, dan krijg je ook al ons vertrouwen en de hulp om nog verder door te groeien. Om nóg beter te worden in wat je doet. Jouw persoonlijke ontwikkeling, zowel als persoon als professional, is belangrijk voor ons. Hoe beter jij wordt, hoe groter onze impact als bedrijf.

Wij willen dat je écht op je plek zit bij de opdrachtgever. Word je ergens niet gelukkig van? Stop er dan mee! Als je voor jezelf ziet dat een opdracht niet werkt, heb dan het lef om te zeggen: ik word hier niet gelukkig van. Wees kritisch, naar jezelf, de opdrachtgever en naar ons als IT-detacheerder. Want als een opdracht niet bevalt en we weten dat, dan kunnen we daar wat aan doen. Kortom: wij zien jou graag groeien in lef en mondigheid.

Wij doen niet aan verplichte certificaten, of andere wasstraten waar dan plotseling alle medewerkers doorheen moeten. Wat wij wel doen is stimuleren dat de professionele kennis niet alleen maar bij één persoon in onze organisatie zit. Door eens in de zoveel tijd bij elkaar te komen, kunnen we deze kennis delen. Maar een bepaalde training of cursus volgen is vanuit Xecutive geen harde eis, of ook niet gekoppeld aan jouw beloning.

Alleen als jij zelf de intrinsieke motivatie hebt om te groeien, dan kun je kiezen uit ons ruime aanbod van opleidingen en zelf nóg meer doen om de beste professional te worden die jij kunt zijn.

paul

Foto: Paul van den Bragt (links) in gesprek met Xecutive collega’s

3. Genoeg tijd voor ontspanning en vrije tijd

In de tijd dat je ontspant, oftewel jouw lummeltijd, geef je jouw hersenen de kans om te herstellen. Dat zijn de momenten dat je jezelf aan het opladen bent, om daarna weer écht te kunnen knallen.

Wat is dan lummeltijd? Dat zijn de momenten waarop je lol maakt, nieuwe informatie opneemt, een wandeling maakt, sport of speelt met je kinderen of culinair aan de slag gaat in de keuken. Eén van de manieren waarop ik (Paul) ontspan, is bijvoorbeeld door tijd door te brengen op de brandweerkazerne. Sinds afgelopen zomer doe ik een opleiding tot brandweerman. Binnenkort start ik écht als vrijwillig brandweerman.

Omdat wij weten hoe belangrijk ontspanning is, organiseren we bij Xecutive zo goed als geen extra’s buiten werktijd. Of althans, geen extra’s die aanvoelen als een verplichting. Bij ons geen avonden staren naar powerpoints, maar eens in de zoveel tijd een etentje samen een boottripje of een event met de partner of het gezin erbij.

Wij willen geen tijd afsnoepen van jouw privéleven. Hoe meer jij ontspant, hoe gelukkiger en effectiever jij bent als medewerker.

Oh ja, wat ook helpt om te ontspannen is dat je bij ons vanaf dag één een vast contract krijgt. Wij zijn zeer goed in de selectie van ons personeel, en als je ons vertrouwen hebt, dan geven wij jou dit ook vanaf dag één. Dus geen stress over contractverlenging, je hoort er gewoon vanaf dag één helemaal bij.

4. Super tevreden zijn over je hoge salaris

Ja, het maakt absoluut uit of jij vindt dat je genoeg salaris verdiend. Als je niet tevreden bent over je salaris, en niet af en toe verrast wordt met een dikke vette extra, dan gaat het schuren. Vooral als je succesvol bent bij de klant en het allerbeste van jezelf geeft.

Dus ja, een zeer goed salaris heeft wel degelijk een zeer positieve invloed op jouw werkgeluk.

Daarom bieden wij verrassend goede voorwaarden aan wie bij ons in dienst komt.

Al onze medewerkers krijgen een zeer goed basissalaris. Daarnaast krijg je bij ons ook elke maand een deel van de omzet die jij bij de klant maakt. Dat is jouw persoonlijke provisie, die wij intern ook wel eens gekscherend de verdubbelaar noemen op jouw basissalaris. Plus een winstuitkering op basis van het bedrijfsresultaat eens in de zoveel tijd.

Deze manier van beloning noemen wij het partnermodel. Onderdeel hiervan is ook de auto van de zaak, laptop, telefoon, vakantiedagen, je cursussen en trainingen en het pensioen dat je gaat opbouwen en onze onkostenvergoeding.

5. Impact maken, gezien en gewaardeerd worden

Als je oprechte waardering krijgt, dan word je gestimuleerd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nog beter je best te doen.

Maar dan moet je wel de kans krijgen om het beste van jezelf te kunnen laten zien. Dat gaat sneller wanneer je al instapt met een uitdagende opdracht, bij een interessant bedrijf, in een dynamische branche. Geen hap-snap opdracht waar je even snel moet scoren, maar een langdurige opdracht waar je écht de kans krijgt om tot bloei te komen en jouw meerwaarde kunt laten zien.

Als succesvol IT-bedrijf zijn wij gekwalificeerd voor grote organisaties in verschillende branches. Je kunt eenvoudig gebruik maken van ons netwerk of platform. Dat betekent dat je via ons al snel kunt starten op een uitdagende positie. Hierdoor zit je nooit lang zonder een uitdagende klus. 

Over Paul van den Bragt

Paul staat graag in de keuken en heeft jarenlang gevolleybald. Nu is hij in zijn vrije tijd vooral druk met zijn twee zoontjes, Jake en Luke. Hij rijdt graag motor, golft ook indien hij de tijd vindt en daarnaast gaat hij graag met zijn vriendin wandelen met de honden.
Inmiddels werkt hij alweer 3 jaar lang bij Xecutive als Senior Agile Projectmanager en is sinds januari 2022 directielid samen met Sven Zweistra. Zijn vorige werkgevers waren GX Software, Mirabeau en Incentro. Hij focust zich graag op collega’s en vindt het daarbij belangrijk dat het goed met iedereen gaat. Ook krijgt hij energie van commerciële aspecten die bij het klantcontact komen kijken.

Onze vacatures

Ben jij een IT-professional die houdt van vrijheid, financiële zekerheid én afwisseling? Kom eens praten. Reageer op één van onze vacatures of stuur ons vrijblijvend een e-mail via werkenbij@xecutive.nl. Blijven zitten waar je zit of klaar voor een nieuw avontuur? De keuze is aan jou!

Vacature data consultant

Vacature business analist

Vacature ICT projectmanager

Vacature teammanager

Vacature testmanager

Lees meer over werken bij Xecutive!

6 voordelen van werken bij Xecutive Partners

Werken bij Xecutive of zelfstandig ondernemerschap?

Projectmanager Robert Jansen

Werken bij Xecutive: iets voor jou?