+31 6 55 888 651 info@xecutive.nl

Wat ga ik doen als dit klaar is? Die vraag stelt menig ZZP’er zich als hij een opdracht uitvoert. Het is trouwens goed je die vraag regelmatig te stellen. De vrijheid die je als ZZP’er ervaart is veel waard, maar het hoeft niet gepaard te gaan met het bekende stukje onzekerheid. Althans, zo ervaart Jeroen Dill dit, (SCRUM) Productowner en projectmanager bij Xecutive. Sinds hij bij ons in dienst is hoeft hij minder tijd te besteden aan netwerken. En kan hij meer privé genieten van zijn gezin en zijn liefde voor de cricketsport.


De luxe van meer vrije tijd

Veel professionals zijn gestart als ZZP’er vanwege de hang naar vrijheid. Want hoe lekker is het om jouw eigen tijd in te delen, zelf te kiezen voor welke opdrachtgever je werkt en werk en gezin te combineren. Als ZZP ‘er krijg je er ook verantwoordelijkheden bij. Denk maar aan de tijd die je besteed aan netwerken, jezelf profileren op LinkedIn en social media en de boekhouding. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit het leven van een ZZP-bestaan. En het zijn nou net díe dingen die je er misschien ‘even’ bij doet. Maar die wel ruimte in je agenda in beslag nemen, en dus kostbare tijd afsnoepen van jouw privéleven. En dat is jammer, want er is privé ook zo ontzettend veel om te genieten en te ondernemen.

Jeroen: ‘Ik woon met mijn vrouw en 3 kinderen in het centrum van Den Haag, op tien minuten fietsen van zee. We zijn veel buiten, en mijn kinderen delen mijn voorliefde voor sport. Wanneer we kunnen gaan we naar het strand, en verder spelen we veel cricket. Deze Britse sport die vooral veel wordt gespeeld in voormalige Britse kolonies zoals India, kent in Nederlands slechts 4000 spelers. Waaronder ik. Ik speel ook een actieve rol in het clubleven. Als ZZP’er kon ik dat allemaal al vrij goed combineren. Maar sinds ik bij Xecutive werk heb ik nog meer vrije tijd. Omdat ik me minder zorgen hoef te maken over een vervolgopdracht en zij ook alle randvoorwaarden voor mij regelen. Ik heb als professional de volle focus op mijn opdracht, en zij regelen de rest. Als ik mijn laptop sluit, dan hoef ik mij verder nergens zorgen over te maken en kan ik genieten van quality-time met mijn gezin.’

Altijd de zekerheid van de volgende opdracht

Jeroen verruilde twee jaar geleden zijn ZZP-schap voor een vast dienstverband bij Xecutive. Jeroen: ‘Als projectmanager in de IT werken voor Xecutive lijkt heel erg op de situatie die ik al had toen ik nog ZZP’er was. Toen werkte ik ook op projectbasis bij diverse opdrachtgevers. Het verschil is dat ik nu meer financiële zekerheid ervaar en weer onderdeel uitmaak van een team.’
Financiële zekerheid omdat je bij ons een bovengemiddeld salaris krijgt, plus een persoonlijke provisie afhankelijk van jouw gewerkte uren en uurloon. Maar Jeroen doelt nog op een ander soort zekerheid. ‘Natuurlijk heb ik als ZZP’er een netwerk opgebouwd. Maar nu ik onderdeel uitmaak van het netwerk van professionals van Xecutive, is mijn netwerk enorm uitgebreid. Dat betekent voor mij ook toegang tot opdrachten in andere branches. Wat ook fijn is, is dat we elkaar écht nieuwe opdrachten gunnen. We helpen elkaar helpen met het benutten van commerciële kansen. Ik zeg wel eens gekscherend: je kunt het een beetje vergelijken met het Broodfonds.’

Binnen korte tijd ervaring opdoen in andere branches

Eén van de vruchten die Jeroen sinds zijn start bij Xecutive plukt, is dat hij binnen korte tijd als professional een bredere ervaring heeft opgedaan dan voorheen. Vanwege zijn werkervaring en affiniteit in de branche van uitgeverijen en mediabedrijven, werd hij daar als ZZP’er ook steeds opnieuw voor gevraagd. Dus dat hij in zijn carrière ooit nog eens in de haven terecht zou komen, had hij niet verwacht.

Jeroen: ‘Op dit moment werk ik via Xecutive bij Portbase, het dochterbedrijf van de haven Rotterdam en de haven Amsterdam. Het is een semi-publieke organisatie die logistieke ketens in Nederland sterker en slimmer maakt. Zij beheren een het portcommunity system. Dit is een systeem waar rederijen, havenmeesters, havenautoriteiten en vervoerders met elkaar communiceren.’


Binnen het team dat dit systeem beheerd, zorgt Jeroen ervoor dat de teamoverstijgende processen goed verlopen. Een stoffige job? Integendeel. Jeroen: ‘Als voormalig zeilinstructeur heb ik een grote liefde voor de maritieme wereld. Dus werken in de haven past erg goed bij mij. Daarnaast is het een hele leuke klant en dynamische organisatie, waar heel veel speelt. Ik heb het erg naar mijn zin bij Portbase.’


Jeroen heeft de opdracht bij Portbase gekregen doordat een collega bij Xecutive door het bedrijf was gebeld. ‘Via hem heb ik deze opdracht gekregen in een hoek waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht’, vertelt hij. ‘Het voordeel aan niet constant in dezelfde branche werkzaam zijn, is dat je jezelf in de breedte kunt ontwikkelen. En dat maakt je weer tot een meer waardevolle professional voor de klant. Bovendien ben ik zelf uitgedaagd, omdat veel nieuw is. Daar krijg ik weer nieuwe energie van.’

Over Jeroen Dill

jeroen dill

Jeroen Dill woont samen met zijn vrouw Marije en 3 kinderen in het centrum van Den Haag. In zijn vrije tijd speelt hij graag cricket, of is te vinden in het zwembad of op een zeilboot. Inmiddels werkt hij alweer 2 jaar lang bij Xecutive als (agile) Projectmanager. Jeroen heeft een achtergrond in de media- en uitgeverswereld, en werkt momenteel via Xecutive bij Portbase in Rotterdam.

Ook aan de slag via Xecutive?

Ben jij een IT-professional die houdt van vrijheid, financiële zekerheid én afwisseling? Kom eens praten. Reageer op één van onze vacatures of stuur ons vrijblijvend een e-mail via werkenbij@xecutive.nl. 

Vacature data consultant

Vacature business analist

Vacature ICT projectmanager

Vacature teammanager

Vacature testmanager

Lees meer over werken bij Xecutive!

6 voordelen van werken bij Xecutive Partners

Werken bij Xecutive of zelfstandig ondernemerschap?

Projectmanager Robert Jansen

Werken bij Xecutive: iets voor jou?