+31 6 55 888 651 info@xecutive.nl

Bij Xecutive draait alles om de mensen. Geen stijve bedrijfscultuur, maar een warme omgeving waarin medewerkers niet alleen worden gezien, maar écht worden gewaardeerd. In dit blog vertelt Paul van den Bragt hoe wij slimme, down-to-earth oplossingen gebruiken om ervoor te zorgen dat ons team niet alleen een goed salaris krijgt, maar ook alle extra’s die het werk echt de moeite waard maken. Van ondersteuning in rustigere tijden tot het creëren van een inspirerende werkomgeving, bij Xecutive zetten wij de mens centraal.

Waardering geven en krijgen 

Bij Xecutive geloven we dat onze medewerkers het podium verdienen. Paul van den Bragt, mede-directeur van Xecutive: “Als directeur van een bedrijf ontvang je vaak automatisch aandacht. Bij Xecutive vestigen wij het liefst de aandacht op onze mensen. We zetten alle medewerkers daarom regelmatig in de schijnwerpers via blogs en andere kanalen. Dit zorgt voor een cultuur van erkenning en waardering.” 

Jezelf ontwikkelen en groeien

Bij Xecutive krijg je de kans om je professioneel te ontwikkelen door deel te nemen aan en het organiseren van evenementen, zoals het onlangs door Martijn Smit en Jeroen Dill georganiseerde Agile Event. “Het is een geweldige manier om je kennis te delen en verder uit te breiden,” legt Paul uit. “Het organiseren van een event helpt niet alleen bij je eigen ontwikkeling, maar geeft je ook de kans om zelf het podium te pakken.”

Ook stimuleren wij iedereen om een opleiding te volgen en certificeringen te behalen. “Onze mensen hebben vaak al de kennis, maar soms is een formele bevestiging nodig. We ondersteunen hen volledig bij het behalen van certificaten. Dit noemen wij de ‘korte klappen’, zoals Dick (voormalig directeur) vroeger altijd zei: certificaten halen die veel waarde toevoegen. Oftewel: waarmee je daarna toegang hebt tot meer uitdagende opdrachten.”

Wanneer het even stil staat

Het kan voorkomen dat je even zonder opdracht zit wanneer je bij Xecutive werkt.  “Bij Xecutive raken we niet in paniek als iemand tijdelijk op de bank zit. We weten dat het vinden van een nieuwe opdracht soms tijd kan kosten. Dit is inherent aan ons vakgebied. We gebruiken deze tijd om onze mensen te helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten. Ondersteuning bij het schrijven van CV’s en motivatiebrieven is daar een voorbeeld van. Er is geen druk om snel iets te vinden; de incentive om een passende opdracht te vinden komt vanuit de medewerkers zelf. Dit zit in ons bedrijfsmodel. Als je een maand of twee op de bank zit, nemen wij niet snel beslissingen vóór onze mensen. Het is belangrijk dat je je niet opgejaagd voelt en de tijd neemt om de juiste opdracht te vinden die bij je past. We gaan niet om tafel voor moeilijke gesprekken of andere vormen van controle of wantrouwen”

Geen marmeren pand op de Zuidas

Ons kantoor bij HNK in Den Haag biedt een duurzame en inspirerende werkomgeving. Paul: “We hadden eerst alleen een postadres, maar nu hebben we een vaste plek waar onze mensen kunnen samenkomen en werken. Het is geen chique duur pand op de Zuidas en dat kiezen we bewust. Dat krijgen we voor elkaar door een zeer efficiënte en effectieve bedrijfsvoering.” 

Bij Xecutive geen secretaresse en personeelsmanager. Zo minmogelijk overhead, zo veel mogelijk samenwerkingen en partnerships.  Paul: “Zoals onze partner Rebel Lease bijvoorbeeld. Zij helpen onze mensen bij de keuze voor een nieuwe lease-auto. Zij kijken met ze mee op basis van budget en dragen bij aan milieuvriendelijkheid door te focussen op elektrisch rijden, wat onze bedrijfspolicy is.”

Kom eens praten!

Wil jij meer uitdaging en waardering in je werk? Kom eens praten! Via onze klanten en een warm netwerk hebben we de meest uitdagende opdrachten. Ga via Xecutive als IT-specialist aan de slag in het hart van de digitale verandering binnen uiteenlopende branches. Behalve uitdaging, zou het ook maar zo kunnen dat je ook nog eens heel veel geld gaat verdienen. Bekijk voor meer informatie onze Werken bij Xecutive pagina en reageer!

Meer lezen

Zo word je bij Xecutive uitgedaagd als digitale veranderaar

5 manieren voor meer werkgeluk in IT

Oprechte interesse tonen in andermans vak maakt jou een betere professional