+31 6 55 888 651 info@xecutive.nl

Rogier van der Pol zal nooit iets mooier maken dan het is. Hij ziet binnen korte tijd welke verbeteringen er nodig zijn in een organisatie. En dat zal hij je ook vertellen, zonder er doekjes om te winden. Echt het type projectmanager dat een verandering in gang zet. Maar wie is deze nieuwkomer bij Xecutive eigenlijk? En waarom koos hij ervoor om voor ons aan de slag te gaan? Je leest het in dit blog.

Wat wil je over jezelf vertellen?

‘Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Universiteit in Delft.  Ik heb daar een master behaald in Industrial Design Engineering. Deze opleiding leert je om gebruikersvriendelijke producten te ontwerpen en wat ervoor nodig is om deze producten (in massa) te produceren. Wat ik daar vooral heb geleerd is hoe je grote complexe problemen kunt aanpakken en oplossen. Hier haal ik tot op de dag van vandaag nog mijn voordeel uit.

Omdat ik geen baan als medisch product ontwerper kon vinden, ben ik gestart in de IT en ben daarin blijven hangen. Waarschijnlijk omdat ik hier snel kon groeien en binnen de IT opereer je in een snel veranderend speelveld met vaak veel innovatie. En innovatie past bij mij.

Ik heb voornamelijk voor grote bedrijven gewerkt, soms ook internationaal en bijna altijd als drijvende kracht in een software ontwikkel traject of een veranderproces. En dat past eigenlijk prima bij mijn opleiding, een applicatie is tenslotte niets anders dan een “gebruiksvriendelijk product” (als het goed is)’.

Wat zijn jouw ambities?

‘De business unit waar ik als technisch projectmanager voor werkte bij LexisNexis werd opgeheven tijdens de start van de corona-crisis. Dat gaf me de kans om weer na te denken over wat ik nu écht wil. Mijn droom is meehelpen aan de ontwikkeling van een tastbaar product. Het optimaliseren van een medische operatierobot bijvoorbeeld, of het ontwikkelen van een anti-drone systeem voor overheden. Wil je dergelijke complexe producten ontwikkelen, dan is een belangrijk onderdeel daarvan IT. En in de IT en projectmanagement ligt precies mijn ervaring. Detachering leek mij een mooie manier om bij deze bedrijven aan de slag te gaan en mijn ambitie waar te maken. In mijn zoektocht naar een goede detacheerder, kwam ik de advertentie van Xecutive tegen. Zij triggerenden mij met de zin: onze cultuur en de arbeidsvoorwaarden zullen je verbazen. Toen had ik zoiets van, oké, kom maar op dan! Ga mij maar verbazen!.’

En… hebben wij jou tot nu toe positief verrast?

‘Ja, met name hoe goed de club bij mij past. Lekker no-nonsense, en gericht op doen, net als ik. Dat zorgt ervoor dat ik mijzelf kan zijn. Belangrijk, want als dat niet zo is dan verlies je energie. Xecutive is een detacheerder waar het écht om de mensen draait. Mooie klussen doen bij klanten, zonder al teveel poespas eromheen.’

Je kiest ervoor om gedetacheerd te worden. Waarom?

‘Detachering biedt je de mogelijkheid om veel organisaties binnen korte tijd te leren kennen. Nieuwe ervaringen opdoen, daar geniet ik van. Net als opereren op een voor mij nog onbekend terrein. Als nieuweling zie ik al snel welke zaken beter kunnen en dat maakt de verbeteraar in mij wakker. Ik kan mij vastbijten in complexe problemen en snel pijnpunten aanwijzen. Zodat de organisatie hier vervolgens slimmer mee om kan gaan. Het hangt af van de opdracht of ik als professional mijn talent compleet kan inzetten. Want als er geen helder doel wordt gesteld of alles heel erg traag gaat, dan loop ik een beetje vast. Ik ben van de korte klappen, een echte scrum agile man die binnen een bepaalde periode resultaat oplevert en anderen daartoe kan motiveren.’

Wie zou jij aanbevelen om bij Xecutive te komen werken?

‘Wat ik zoek is de afwisseling van als externe bij diverse klanten werken, en aan de andere kant een financiële basis die rust geeft. De twee kleine kinderen thuis geven al genoeg dynamiek in mijn leven. Dus voor iedere IT-professional of projectmanager die houdt van afwisseling zonder zorgen, is komen werken voor Xecutive een aantrekkelijke keuze. Ben je ook nog eens een proactief persoon en een doener, dan pas je goed in het team. Het kan geen toeval zijn dat een groot deel van de Xecutive medewerkers net als ik hun eigen huis hebben gebouwd. Wie dat zelf ooit ook heeft gedaan weet: dan houd je wel van aanpakken!’.

Lees meer over werken bij Xecutive!

Kennismaken met Jan Bosma van Xecutive

Projectmanager Robert Jansen

Werken bij Xecutive: iets voor jou?